Cele mai bune filme de actiune din toate timpurile
Cele mai bune filme de actiune din toate timpurile

Cele mai bune filme de actiune din toate timpurile

Cele mai bune filme de actiune din toate timpurile.

Ființele umane sunt creaturi raționale și emoționale – și nicăieri nu este mai evident decât atunci când folosim și urmărim filmul, o combinație minunată de genuri înmulțită în artă și știință pentru a ilustra pumnul, impuscaturile și exploziile. Filmul de acțiune scarpină hrana care trimite pe romani la Colosseum. Și deși ne-am distanțat de luptele sclavilor pentru distracție, gusturile noastre mai rafinate nu au distrus impactul instinctelor noastre primare asupra culturii.

Există ceva succint despre filmele de acțiune. Inima fiecărui film merită să fie un conflict. Modelele artistice pot descrie că, pe plan intern, romantic sau filosofic, cu o mulțime de fotografii lungi, s-au concentrat pe meditații, știri sau conversații. Dar directorii de acțiune se aruncă în esență: această parte o dorește, iar cealaltă parte dorește și așa, pentru ao rezolva, se vor lupta.

Această confruntare se poate întâmpla oriunde: zgârie-nori Nakatomi, un deșert post-apocaliptic, o junglă, un dojo, un spațiu cosmic, o simulare artificială artificială, Highlands of Scotland sau Grecia Antică. Cu toate acestea, ea rămâne înțeleasă pentru fiecare persoană (ocazional ajutată de subtitrări), deoarece dorința de a învinge inamicii a fost întărită în noi de evoluție. Și acum că majoritatea dintre noi nu petrecem timp pregătirea sau sprintul pe câmpurile de luptă, cel mai bun lucru este să trăim vicariously prin eroii de pe ecran cele mai bune filme de actiune vechi

Batman, Rambo, John McClane și alții au rezistat ca echivalente moderne ale lui Paul Bunyan și John Henry. Ei acționează așa in Cele mai bune filme de actiune din toate timpurile cum vrem în universuri alternative alternative ușor de digerat. Deoarece în viața reală, liniile dintre eroi și răufăcători, victorii și înfrângeri sunt adesea neclare. Dar în filmele de acțiune, băiatul bate penisul rău și salvează ziua. Deci, dacă vreți să vă stabiliți înclinațiile animalistice sau să scăpați de ambiguitatea morală a vieții moderne, cele mai bune filme

Cele mai bune filme de actiune din toate timpurile

 

Oldboy (2003) – imdb

Regizor: Park Chan-wook
Stele: Choi Min-sik, Yu Ji-Tae, Kang Hye-jeong

Cel de-al treilea film de răzbunare al regizorului coreean are atât de multe momente de răzbunare, încât să-l numim „intens” este o subevaluare – și asta nu măsoară nici măcar ideea de răsturnare a imaginilor, posibil în istoria filmului.

Blade (1998) – imdb

Regizor: Stephen Norrington
Stele: Wesley Snipes, Stephen Dorff, Kris Kristofferson, N’Bushe Wright, Donal Logue

Primul film de super-erou ne-jenant (vă vedem, Steel!) Are jumătate de om, jumătate de vampir într-o misiune de exterminare a ultimelor sângeroase de pe Pământ cu un arsenal de arme bitchin – toate în același timp păstrându-și strânsoarea. Formați-o și închiriați-o.

Death Wish (1974) – imdb

Regizor: Michael Winner
Stele: Charles Bronson, Hope Lange, Vincent Gardenia, Steven Keats, William Redfield

Când criminalii își ucid soția și îi violează fiica și poliția nu-i ajută niciodată, Charles Bronson devine un baston, vigilentă de primăvară. Vă rugăm să rețineți că acest lucru a fost înainte de jocuri video și Mobb Deep, ceea ce înseamnă că Bronson a fost un corp dur fără influență exterioară.

The Road Warrior (1981) – imdb

Regizor: George Miller
Stele: Mel Gibson, Michael Preston, Bruce Spence, Vernon Wells, Virginia Hey, Kjell Nilsson, Emil Minty

Mad Max (Mel Gibson) lovește din nou. În Australia post-apocaliptică, un fost polițist singur, a cărui familie a fost ucisă, protejează oamenii cinstiți și rafinăria lor de petrol de o bandă viciosă de motocicliști care dorește să-și ia aprovizionarea prețioasă.

The Wild Bunch (1969) – imdb

Regizor: Sam Peckinpah
Stele: William Holden, Ernest Borgnine, Robert Ryan, Edmond O’Brien, Warren Oates, Jaime Sanchez, Ben Johnson

Un grup de tâlhari aflați în vârstă în vârstă îl împușcă cu vânători de recompense, un războinic, iar armata mexicană în Occidentul sângeros al lui Peckinpah despre sfârșitul codului de onoare vechi-vest și cu care se confruntă realitatea ultra-violenței.

Gladiator (2000) – imdb

Regizor: Ridley Scott
Stele: Russell Crowe, Joaquin Phoenix, Connie Nielsen, Oliver Reed, Derek Jacobi, Djimon Hounsou, Ralf Moller, Richard Harris

În care Russell Crowe merge de la sclavul general respectat la tigru-ucigător spre răscumpărare. La fel ca vechea versiune romană a lui Coming to America! Numai cu mai mult (pre-rap) Joaquin Phoenix și mai puțin Soul Glo.

Escape From New York (1981) – imdb

Regizor: John Carpenter
Stele: Kurt Russell, Lee Van Cleef, Adrienne Barbeau, Ernest Borgnine, Donald Pleasance, Isaac Hayes, Harry Dean Stanton

Snake Plissken (Kurt Russell) are 24 de ore să salveze președintele de la ghearele criminalilor care controlează închisoarea insulară închisă din Manhattan. Din păcate, acest lucru nu este foarte diferit de modul în care New York a fost în 1981. Viva la Ed Koch!

Total Recall (1990) – imdb

Regizor: Paul Verheoven
Stele: Arnold Schwarzenegger, Rachel Ticotin, Sharon Stone, Ronny Cox, Michael Ironside

Ai avut vreodată sentimentul că, după un sex de dimineață cu Sharon Stone, viața ta era o minciună? Spune-i lui Arnold Schwarzenegger, care a trebuit să meargă pe Marte și să se alăture cu un cap parazitar scuturat pentru a ajunge la fundul lucrurilor.

Bad Boys (1995) – imdb

Regizor: Michael Bay
Stele: Martin Lawrence, Will Smith, Tea Leoni, Tcheky Karyo, Theresa Randle, Joe Pantoliano

Will Smith își solidifică puterea stelelor, alături de Martin Lawrence, în debutul de bun augur (cel puțin pentru o carieră construită pe explozii). Doi detectivi de droguri din Miami, care se deplasează într-un Ferrari care suflă în rahat? Funcționează de fiecare dată. Mulțumesc, Anthony Yerkovich!

Face/Off (1997) – imdb

Regizor: John Woo
Stele: Nicolas Cage, John Travolta, Gina Gershon, Joan Allen, Alessandro Nivola, Dominique Swain, Nick Cassavettes

Tehnica Dicey permite unui polițist de două pantofi (John Travolta) să facă schimb de fețe cu un sef al crimei (Nicolas Cage). Hilaritatea se datorează. Dar John Woo orchestreaza cateva scene extraordinare: tighete măturitoare, bătăi cu pistoale lentă, oh și porumbei. Multe porumbei.

Mad Max: Fury Road (2015) – imdb

Regizor: George Miller
Stele: Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult, Hugh Keays-Byrne, Rosie Huntington-Whiteley

Mad Max: Fury Road este o mulțime de lucruri, dar este în primul rând un film de acțiune grozav. Asteptati chasesuri incendiare, cu voce tare, explozii si de fapt infractori infricosatori si mizeri mari. Stabilit într-un univers post-apocaliptic, reușește să fie sălbatic violent fără a se transforma gratuit. Desigur, există o mulțime de CGI, dar nu depășește filmul și se simte ca și cum ar fi acolo. Există unele probleme legitime privind schimbările climatice în trecut (un holocaust nuclear este puțin probabil, dar accesul la apă este deja o preocupare majoră, iar petrolul, bine, crucial și războaiele sunt într-adevăr purtate peste el). Filmul explorează intersecția unui adevărat scenariu de criză și a puterii brute – cât de departe vom merge să îl păstrăm, cât de puternice pot fi opozițiile și cât de important este pentru orice tip de civilizație. Nu in ultimul rand, este si AF feminist, care este rar in filmele de actiune de calitate, deci este un ceas foarte bun demn de 17.000 de Oscaruri pentru care a fost nominalizat (de fapt a castigat 6 si a fost nominalizat pentru 10, inclusiv cea mai buna imagine) .

Aliens (1986) – imdb

Regizor: James Cameron
Stele: Sigourney Weaver, Michael Biehn, Bill Paxton, Paul Reiser, Lance Henriksen, Carrie Henn, William Hope

Continuarea lui James Cameron în strălucirea filmuletului Sci-Fi / Horror al lui Ridley Scott ne învață să nu subestimăm niciodată prostia omului – cine altcineva ar insista să colonizeze o planetă infestată de extratereștri? Odată ce comunicația cu coloniile se pierde, armele ies, și nu se opresc să explodeze până când se răsfoiesc creditele.

The Dark Knight (2008) – imdb

Regizor: Christopher Nolan
Stele: Christian Bale, Heath Ledger, Maggie Gyllenhaal, Aaron Eckhart, Gary Oldman, Michael Caine, Morgan Freeman, Eric Roberts

Opusul final al lui Heath Ledger, regizat de tipul care la făcut pe Memento, cu vocea hilară de pietriș a lui Christian Bale și cu unele dintre cele mai mari psihoze / suflare lucruri în cel mai mare oraș al tuturor timpurilor. Rezultatul final: Un epic super-erou care merită să fie așezat în două și jumătate de oră.

The Killer (1989) – imdb

Regizor: John Woo
Stele: Chow Yun-grăsime, Danny Lee, Sally Yeh, Kenneth Tsang, Chu Kong

Ultimul Hong Kong-colabo-John Woo și Chow Yun-fat-greu din nou, de data aceasta cu Fat double-fisting de foc în putere ca un asasin, care trebuie să se descurce un dublu-cruce pe drumul său spre răscumpărare. Titlul inițial de mandarină este Die xue shuang xiong, care se traduce la „sfânt SHIT, care este o mulțime de gloanțe”.

Predator (1987) – imdb

Regizor: John McTiernan
Stele: Arnold Schwarzenegger, Carl Weathers, Bill Duke, Jesse Ventura, Kevin Peter Hall, Elpidia Carrillo

OK, hai să înțelegem. Arnold Schwarzenegger, Jesse Ventura (care sunt doi guvernatori chiar acolo), și Creed Apollo (Carl Weathers) sunt urmăriți de un străin dreadlock care este înarmat cu un dispozitiv nuclear? Două cuvinte: Dracu și da.

The Bourne Ultimatum (2007) – imdb

Regizor: Paul Greengrass
Stele: Matt Damon, Julia Stiles, David Straithairn, Edgar Ramirez, Scott Glenn, Joan Allen, Albert Finney, Colin Stinton, Joey Ansah

Ultimul dintr-o trilogie care sa imbunatatit cu fiecare sequel, urmarirea continua a lui Ultimatum cu pisica si mouse-ul transforma o plimbare cu trenul intr-o urmarire impulsiva, o masa de cafea intr-o arma bruta si Matt Damon intr- Lovind mașina. A fost o mulțime de cratițe, dar tu ești în derivă.

Raiders of the Lost Ark (1981) – imdb

Regizor: Steven Spielberg
Stele: Harrison Ford, Karen Allen, Paul Freeman, John Rhys-Davies, Ronald Lacey, Denholm Elliot

Copiii sugari din anii ’70 au învățat multe de la Raiders – ceea ce înseamnă „arheologie”, cât de multe bice de distracție pot fi și că naziștii se topesc ca un Gruyère frumos. Mai presus de toate, Indiana Jones ne-a învățat că bâlbâitul merge mai departe.

The Matrix (1999) – imdb

Regizor: Larry și Andy Wachowski
Stele: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss, Hugo Weaving, Joe Pantoliano

Inspirația pentru nenumărate trucuri de cameră și împușcături lentă-acțiune-waaaaay-down, Matrix a reușit să facă ceea ce Speed and Point Break nu-ar putea-face pe Keanu Reeves să pară uman (deși numai în comparație cu o hoardă de programe informatice inteligente).

Terminator 2: Judgement Day (1991) – imdb

Regizor: James Cameron
Stele: Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Edward Furlong, Robert Patrick

Robo-Schwarzenegger se întoarce, de data aceasta pentru a salva pe John Connor, viitorul lider al rezistenței umane împotriva mașinilor. Cu o premiză fantastică de sci-fi, o acțiune uimitoare și efecte vizuale care încă mai rămân, T2 primește votul nostru. Guvernatorul, nu atât de mult.

Die Hard (1988) – imdb

Regizor: John McTiernan
Stele: Bruce Willis, Alan Rickman, Bonnie Bedelia, Alexander Godunov

Este Ajunul Crăciunului, iar John McClane (Bruce Willis) trebuie să meargă să-i salveze pe noii patroni ai soției sale. Deci, dacă McClane îi arde distrugerea cu auto-mila? Și tu ar fi fost dacă ar fi fost un pistol pentru singurul terorist din lume cu picioare mai mici decât sora ta.

Raid 2 (2014) – imdb

Regizor: Gareth Evans
Stele: Iko Uwais, Griffin Putra, Oka Antara, Tio Pakusadewo, Alex Abbad, Julie Estelle

Da, aceasta este o continuare a Raid: The Redemption, care este deja pe această listă. Dar este atât de bun încât merită propriul loc alături de original. Există un complot foarte mic; Rama, același tip de la primul film, se desparte de nemiloșii cranii polițiștilor corupți și de droguri. Nu contează cine sunt sau ce au făcut, ceea ce contează este că există o urmărire de mașină / luptă de 45 de minute. Este mai puțin o continuare și mai mult o continuare a aceluiași stil de luptă indoneziană de același protagonist ca Raid. Luați-i pe cei doi ca pe un pachet de pachete și nu ca pe niște sequeluri și vă străpungeți viața fericită și sângeroasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*