Cele mai populare limbaje de programare bazate pe locuri de muncă, motoare de căutare și altele
Cele mai populare limbaje de programare

Cele mai populare limbaje de programare bazate pe locuri de muncă, motoare de căutare și altele

Cele mai populare limbaje de programare bazate pe locuri de muncă, motoare de căutare și altele.

Nu există o regulă care să spună că trebuie să învățați cele mai populare limbaje de programare, dar daca doriti sa programati pentru bani, ar fi util sa le cunoasteti pe cele mai populare limbaje de programare, respectiv cele mai cerute de piata.

Recomandam si:  Cum sa castigi bani ca un vânător de recompense (Bug Bounty Hunter)

Programatorii sunt foarte solicitați în aceste zile – fluența lor în limbajul de codare este de neprețuit. Cunoașterea diferitelor limbaje de programare este un avantaj pentru ingineri, însă o înțelegere de bază a limbilor poate aduce beneficii oricărei persoane, chiar dacă nu doriți să deveniți un programator principal. Înțelegerea generale a codării vă poate ajuta să faceți angajările potrivite pentru nevoile afacerii dvs., să comunicați mai bine cu inginerii echipei dvs. și să împiedicați orice neînțelegeri incomode (Ruby nu este o bijuterie și Java nu este o ceașcă de cafea excelentă ). În plus, cu salariile mari obținute pentru programare, ați putea dori să o luați în considerare pentru o viitoare carieră! Deci, ce trebuie să știți?

Iată cele mai populare limbaje de programare:

1. Java

Java este alegerea de top ca fiind una dintre cele mai populare limbaje de programare, utilizată pentru construirea de aplicații pe server pentru jocuri video și aplicații mobile. Este, de asemenea, fundamentul principal pentru dezvoltarea aplicațiilor Android, făcându-l favorit al multor programatori. Cu mantra WORA (scrie o dată, alerga oriunde), este proiectat să fie portabil și să funcționeze fericit pe mai multe platforme software.

2. Python

Python este un magazin unic. Există un cadru Python pentru aproape orice, de la aplicațiile web până la analiza datelor. De fapt, WordStream este scris în Python! Ești cel mai bun mugur. Python este adesea anunțat ca fiind cel mai simplu limbaj de programare de învățat, cu o sintaxă simplă și directă. Python a crescut în popularitate datorită investiției Google în acest domeniu în ultimul deceniu (de fapt, un studiu recent a arătat că Python este cel mai frecvent învățat limbaj de programare în școlile din S.U.A.). Alte aplicații construite cu Python includ Pinterest și Instagram.

3. C

Dacă ați văzut C pe un card de raport, ați fi destul de bummed. Poate un pic confuz, de asemenea (este de fapt un B-?). Cu toate acestea, C nu este gradul bizar rău care pare a fi. Este adesea primul limbaj de programare predat la facultate. De asemenea, a fost suficient de scăzut pentru a fi aproape de hardware, dar nu a fost atât de scăzut încât a trebuit să faceți totul manual. Deoarece există atât de multe compilatoare C, puteți scrie lucruri în C și le puteți rula aproape oriunde.

4. Ruby

Ruby (cunoscut și ca Ruby on Rails) este un furnizor important de aplicații web. Ruby este popular datorită ușurinței sale de învățare (este foarte simplu) și a puterii. Cunoștințele de la Ruby sunt foarte solicitate în aceste zile!

5. JavaScript

JavaScript (care, în mod confuz, nu este deloc legat de Java) este un alt limbaj de programare preferat, deoarece este atât de omniprezent pe web – este practic peste tot. JavaScript permite dezvoltatorilor să adauge elemente interactive pe site-ul lor, iar prezența sa este simțită pe internet.

6. C #

C # (pronunțat C-sharp, nu C-hashtag) este limbajul folosit pentru a dezvolta aplicații Microsoft. C # este aproape identic cu Java. Am petrecut mult timp de antrenament cu C #, dar daca esti bun la Java, vei avea probabil un timp usor de sarit pe C #. Dacă doriți să lucrați la aplicații Microsoft, C # este calea de urmat.

7. PHP

PHP (care reprezintă Hypertext Preprocessor, dacă vă interesează să știți) este adesea folosit împreună cu site-urile dinamice de date și dezvoltarea de aplicații. Acesta oferă o tona de putere și este inima site-urilor si a platformelor, cum ar fi WordPress și Facebook. Ce este cu adevărat cool despre PHP este că este un limbaj open-source, deci există tone de module pre-construite gratuit pe care le puteți apuca și modifica pentru a obține rezultatele dvs. ideale. PHP este, de asemenea, pe capătul ușor al spectrului de învățare, pur și simplu necesitând să încorporați codul în HTML. PHP este un limbaj care trebuie învățat pentru dezvoltatorii web care aspiră.

8. Obiectiv-C

Obiectiv-C este limba de programare din spatele aplicațiilor iOS. Noua limbă a Apple, Swift, se află în creștere, dar obiectivul C este totuși punctul de plecare recomandat pentru cei care doresc să implementeze aplicații Apple pentru iPhone și iPad.

9. SQL

SQL este o limbă de interogare a bazei de date (SQL este o limbă Structured Query Language) ideală atunci când vorbim de date mari. SQL vă permite să sifonați datele utile din bazele de date masive. Aproape fiecare aplicație are o bază de date backend, iar SQL este limba care vă ajută să interacționați cu datele dulci. În ceea ce privește dezvoltarea de software, SQL nu este folosit vreodată singur – mai degrabă, invocați SQL din alte cunoștințe de programare și aveți un pachet frumos de pachete.

10. C

C este predecesorul limbajelor de programare mai complexe precum Java și C #. C este cel mai bine atunci când doriți să lucrați mici și atunci când se ocupă cu aplicații de nivel scăzut. Este utilizat pe scară largă pentru sistemele încorporate, cum ar fi firmware-ul televizorului sau sistemul de operare al unui avion, precum și sistemele de operare pe computer precum Windows. Pentru mine personal, C era mai mult o limbă academică. A fost frumos să înveți cum să scrie un kernel înapoi în colegiu și să înțelegi mai bine cum funcționează limbile mai noi sub capace, dar este foarte rar pentru majoritatea dezvoltatorilor de aplicații să aibă vreodată acest lucru astăzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*