Celebritățile dispar de pe social media
Celebritățile dispar de pe social media

Celebritățile dispar de pe social media pentru a face o declarație

Celebritățile dispar de pe social media pentru a face o declarație. Unii o fac în scopuri de marketing, alții din cauza climatului politic actual.

Platforme precum Instagram și Twitter au luat relația dintre celebrități și fanii la noi înălțimi. Cei care urmează oameni celebri pe social media se simt mai aproape de ei decât oricând, deoarece aceste rețele acționează ca o fereastră în viața personală generoasă a indivizilor pe care îi admiră. Celebritățile pot să împărtășească ceva de la selfie-uri și fotografii familiale la gânduri aleatorii despre subiectele despre care se simt puternic. Dar, așa cum am văzut recent cu Kanye West, Solange Knowles și Taylor Swift, această prezență online nu durează pentru totdeauna. Unele dispar din motive necunoscute (Vest), în timp ce alții o fac din cauza climatului politic actual (Solange) sau ca o schemă de marketing pentru a promova un nou album muzical (Swift).

Celebritățile dispar de pe social media

Indiferent de motiv, atunci când celebritățile șterg sau șterg conturile lor de social media, provoacă un efect de ripple pe internet care duce la o mulțime de bârfe. Fanii se grăbesc să afle de ce a făcut-o, sperând să fie primii care au descoperit indicii criptice care ar fi rămas în urmă. În cazul lui Solange, fost membru al copilului destinat lui Destiny și sora lui Beyonce, ea a făcut foarte clar că închide pagina Twitter, deoarece a fost indignată după un raliu naționalist alb în Charlottesville, Virginia, la începutul acestei luni. Solange a șters contul de pe Twitter pe data de 15 august.

Takiyah Thompson, activist student în vârstă de 22 de ani, a devenit o senzație de internet după ce a urcat și a coborât o statuetă Confederate, devenind virală. Thompson a fost arestat pentru acțiunile sale, determinând oameni ca Solange să vorbească în această privință. Problema pe care mulți oameni o are cu arestarea lui Thompson este că, în timp ce era în spatele gratiilor, neo-naziștii care au fost prinși pe un video bătătorit de un tânăr negru în timpul mitingului erau încă în roaming pe străzi. Solange nu mai este încă înapoi pe Twitter, deși ea încă mai împărtășește poze pe Instagram, unde are 3 milioane de followeri.

Kanye West, între timp, a dispărut de pe Twitter și Instagram în luna mai. Spre deosebire de Solange, cu toate acestea, Occidentul nu a avertizat înainte de închiderea conturilor sale. La vremea respectivă se zvonea că tăcerea radio era un complot comercial în jurul unei linii de îmbrăcăminte pentru copii pe care el și soția lui urmau să le lanseze, dar nu a fost cazul, deoarece nu mai este încă înapoi pe niciun site. În schimb, decizia sa ar putea fi legată de problemele personale pe care rapper-designer-ul sa ocupat de anul trecut, când a fost spitalizat pentru ceea ce doctorii menționează ca „psihoză temporară”. Și să fim cinstiți, tweetingul și postarea imaginilor pe Instagram sunt probabil ultimele lucruri pe care doriți să le faceți în timpul unei recuperări a sănătății.

Bineînțeles, Kanye a avut unele dintre cele mai iconice fantezii din istoria Twitter, inclusiv în momentul în care a spus că a urât „eșarfe mari în dungi” și „pantaloni de marfă kaki”. Sau ce ziceți atunci când a tweetuit că nu va participa la Premiile Grammy Cu excepția cazului în care Academia de înregistrare i-a promis albumul anului. Acestea fiind spuse, Kanye nu a fost întotdeauna un fan al Twitter sau Instagram. În 2009, el a scris pe blogul său acum defunct, KanyeUniverseCity, că nu avea „un Twitter” pentru că era prea ocupat „fiind creativ de cele mai multe ori”. În ceea ce privește Instagram, el (probabil furios?) a Tweetuit în 2013: „NU am un INSTAGRAM”. În cele din urmă, a creat un cont în septembrie 2016, doar pentru ao șterge câteva luni mai târziu.

Cel mai recent caz este Taylor Swift, care a șters săptămâna trecută conturile ei de Twitter și Instagram fără să dea aproape 200 de milioane de follower combinând orice fel de heads-up. Deși Swift nu a dispărut complet din social media, a eliminat temporar toate tweeturile și imaginile din Instagram. Timp de câteva zile, ea nu a fost decât un avatar verificat de twitter. Asta sa schimbat luna trecută, 21 august, când Swift a început să posteze videoclipuri misterioase despre șerpi pe Instagram și pe Twitter. În spatele acestor mesaje există un subliminal înțeles, în afara faptului că acum știm că sunt legați de albumul reputat al artistului pop, programat să sosească pe 10 noiembrie.

Pentru a înțelege referința șarpelui, trebuie să vă întoarceți la relația stâncoasă a lui Swift cu Kim Kardashian și cu soțul ei, Kanye West, care a început după ce a lansat ultimul său album „Viața lui Pablo”. In piesa Famous, el canta, „ma simt ca mine si Taylor ar putea inca mai face sex, de ce?” Am facut-o pe fata aceea faimoasa. Drama dintre cele trei a început după ce Kanye a susținut că a sunat-o pe Swift să ii spună despre versuri, ceea ce a spus că nu era adevărat. După cum reiese însă, Kardashian a înregistrat conversația dintre cei doi și a terminat să-și publice un film despre Snapchat.

(Să nu uităm, de asemenea, acel moment clasic la Premiile MTV VMA din 2009, când Kanye a întrerupt cel mai bun discurs de acceptare de sex feminin de la Swift, pentru a spune că Beyonce ar fi trebuit să câștige.)

În cele din urmă, în lunile care au urmat, tweet-ul a dus la posturile de Twitter și Instagram ale lui Swift, fiind inundate de emojis de șarpe. În epoca digitală, acestea au devenit o întruchipare a oricărei persoane care a mințit sau a comis o trădare. Doar cereți jucătorului NBA Kevin Durant, care sa ocupat de o situație similară după ce a ales să părăsească Oklahoma City Thunder pentru războinicii de stat Golden State. Paginile Swift sunt din nou în plină desfășurare, dar nu înainte de a-i face pe fandom (și mass-media) să încerce să ghicească de ce ar face așa ceva. Dar, hei, oamenii au vorbit chiar inainte de lansarea unui album, asa ca nu-i asa, nici cei care au venit cu ideea.

Solange, Kanye și Swift aveau toate motivele să se întunece pe social media și sunt șanse să nu fie ultimii care să facă acest lucru. Întrebarea în acest moment nu este dacă o altă celebritate șterge sau șterge contul Twitter sau Instagram, ci mai degrabă cine va fi? Suntem siguri că există o anumită persoană pe care probabil că o dorești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*