CIA Spioneaza
CIA Spioneaza

CIA Spioneaza: ei folosesc un instrument secret pentru a spiona pe NSA, FBI și alți parteneri ai companiei

CIA Spioneaza: ei folosesc un instrument secret pentru a spiona pe NSA, FBI și alți parteneri ai companiei.  Ei se ascund in spatele unui update de soft.

CIA Spioneaza

Se pare că nimeni nu este scutit de colectarea de informații pe care CIA o face, nici măcar de partenerii săi de inteligență. Potrivit unui set de documente publicate de WikiLeaks, CIA utilizează un instrument numit „ExpressLane” care se ascunde în spatele unei actualizări false de software pentru a colecta informații de la agenții din întreaga lume care utilizează sistemul său de colectare biometric. În SUA, lista cuprinde și alte agenții guvernamentale precum FBI, NSA și Homeland Security. Acești parteneri ar trebui să facă schimb de date cu CIA, însă, în mod clar, serviciul de informații dorește să se asigure că nu ține nimic secret fata de ei.

Pe baza informațiilor scrise în documente, ExpressLane preinstalat de CIA în sistemele partenerilor mai noi. Pentru cele mai vechi, acesta este instalat de un agent care vizitează personal un site partener, sub masca instalării unei actualizări de software. ExpressLane se ascunde ca un fișier exe inofensiv în folderul Windows System 32, dar de fapt colectează fișierele de interes. Când un agent introduce un stick usb pentru a rula actualizarea software-ului fals, ExpressLane încarcă automat fișierele comprimate și criptate pe care le-a adunat.

Această unitate usb va instala de asemenea o „dată de ucidere” care perturbă sistemul de la o anumită dată, forțând partenerul să sune la CIA pentru serviciu. Această tactică garantează că agenții pot colecta date chiar dacă un partener refuză actualizarea software-ului umbros. Nu este clar ce intenționează CIA să facă cu toate datele biometrice – ar putea să le folosească pentru o operațiune secretă, dar ar putea să le colecteze și fără nici un motiv special. Oricum, cu cat mai multe informatii se aduna, cu atat devine mai puternic, asa ca nu este surprinzat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*