Procesoarele Intel Core 8-gen ar putea spori performanța laptop-ului cu 40%

Procesoarele Intel Core 8-gen ar putea spori performanța laptop-ului cu 40%

Procesoarele Intel Core 8-gen ar putea spori performanța laptop-ului cu 40%.

Pentru prima dată, noile CPU-uri de generație Intel vor avea procesoare quad-core care vizează ultrabook-uri, oferind performanțe de până la 40% mai rapide decât în ​​generația anterioară, a spus compania.

Intel nu a dezvaluit preturile celor patru noi chipset-uri din seria U, de 15 wati, desi compania a dezvaluit luni cat de repede vor rula: Cel mai lent Core i5-8250U va functiona la 1.6GHz, cu un overclock va merge pana la 3,4 GHz; Cel mai rapid Core i7-8650U va rula la 1.9GHz, crescând până la 4.2GHz.

Toate cele patru chip-uri din seria U includ patru nuclee și opt fire. PC-urile care folosesc noile chip-uri Core 8 ar trebui să înceapă în curând să livreze, a declarat Intel, cu aproximativ 80 de modele  de sisteme gata să treacă până în sezonul de sărbători din 2017.

Povestea mult mai interesantă, cel puțin pentru entuziaști, este modul în care Intel a slăbit definiția „generației”. Aceste procesoare de generație 8 nu sunt viitorul Lake Coffee, așa cum se aștepta anterior. Intel caracterizează noile sale cipuri ca fiind „Kaby Lake refresh”, referindu-se la cipurile actuale ale Kaby Lake ca părți „anterioare”. Iată o altă surpriză: Atât Kaby Lake, cât și viitoarele chip-uri cu 10nm Cannon Lake vor face parte și din brandul Intel din generația a VIII-a.

Esti confuz? Să facem o concluzie: chip-urile Intel vor avea trei arhitecturi separate și două tehnologii de procesare, toate sub un singur nume.

Procesoarele Intel Core 8-gen ar putea spori performanța laptop-ului cu 40%

Ce inseamna asta pentru tine: Intel si-a muddiat brandurile inainte: In 2013, Intel a inceput sa faca branduri traditionale P precum Celeron si Pentium, aruncand-le in topul jetoanelor non-PC Atom. Actuala familie Core i9 include atât chip-uri Skylake-X cât și Kaby Lake-X. Mai mult ca niciodată, cumpărătorii și constructorii de PC-uri vor trebui să cerceteze ce piese viitoare se îndreaptă către construcțiile lor.

Optimizările obțin o performanță solidă de 8-gen Core

Este important să menționăm două puncte cheie despre noile chip-uri din generația 8 a lui Intel. În primul rând, o combinație de tehnologii de proces, de proiectare și de optimizare a dat naștere îmbunătățirii cu 40%. În al doilea rând, această creștere a performanței este mai mult decât dublu față de promisiunea lansată de Intel cu lansarea chipului Kaby Lake, care a înregistrat creșteri între 12 și 19% față de generația Skylake.

Iată detaliile noilor chip-uri din seria U:

Procesoarele Intel Core 8-gen ar putea spori performanța laptop-ului cu 40%
Procesoarele Intel Core 8-gen ar putea spori performanța laptop-ului cu 40%

Intel ar fi avut o crestere de 25% a generatiei la generatie, cu cipurile sale din seria U de 8, pur si simplu crescand numarul de nuclee de la doua la un total de patru, potrivit Karen Regis, directorul marketingului de platforme mobile pentru Intel . Strângerea câtorva dintre parametrii de fabricație a permis viteze mai mari de ceas, a spus ea.

Deși rivalul AMD nu și-a dezvăluit planurile pentru chips-urile mobile „Raven Ridge”, chips-urile Ryzen 3 de la AMD folosesc patru nuclee și patru fire. Aplicarea mai multor nuclee la aplicațiile cu mai multe fire a fost una dintre modalitățile în care AMD susține că are un avantaj de performanță.

Intel a demonstrat performanțele ipotetice ale chips-urilor de 8-gen Core în mai multe moduri. Noile chips-uri din seria U vor crea un clip video de 4K în trei minute pe PowerDirector Ultra HD (HEVC), de 14,5 ori mai rapid decât un calculator Core i5 Ivy Bridge de 5 ani. În Adobe Lightroom, noile chips-uri vor fi cu 28% mai rapide decât cele de la Kaby Lake, de 7 ori, sau de 2,3 ori mai rapid decât un PC de 5 ani. Testele de conținut proprii ale Intel arată că piesele din seria U din seria a VIII-a vor fi cu 48% mai rapide în crearea prezentărilor de diapozitive decât predecesorii lor de gen 7. (Potrivit informațiilor furnizate de un purtător de cuvânt al Intel, noile cipuri Intel din seria U folosesc tehnologia Intel Turbo Boost Max Technology 3.0, crescând nu unul, ci doi nuclee la rata maximă.)

În mai multe cazuri, Intel a făcut comparațiile între generații împotriva Core i7-7500U, cip Kaby Lake a lansat un an în urmă, se pare că sculptură afară „Lacul Kaby refresh“ chips-uri ca o familie de jumătate sau semi-generații. Producatorii de PC PCWorld a vorbit au început referindu-se la familia ca „Lacul Kaby R.“ Teoretic, asta ar însemna că Broadwell, Skylake, Kaby Lac, Lacul Kaby R, și, probabil, cafea Lacul toate ar trebui să se bazeze pe 14nm tehnologie cinci separat Familii de piese fabricate pe un singur proces, față de cele două tradiționale.

În mod oficial, noile chips-uri din seria U ale Intel sunt „bazate pe arhitectura Kaby Lake și pe tehnologia de procesare de 14nm +, cu îmbunătățiri adiționale ale designului și noi optimizări”, a spus purtătorul de cuvânt. „Am redefinit și reimaginat ceea ce va însemna generația a 8-a”, a adăugat Regis.

Unele îmbunătățiri ale platformei sub capotă

Asteptati-va imbunatatirile dramatice ale performantei pentru a fi punctul de vanzare al Kaby Lake R, au declarat directorii Intel. Cu Lacul Kaby, Intel a prezentat noul motor de arhitectură ca principal punct de vânzare, mai degrabă decât performanța modestă a chip-ului.

Mai exact, Lacul Kaby ar putea efectua codificarea / decodarea 4K HEVC bazată pe hardware la adâncimi de 10 biți sau decodificarea VP9. Netflix a fost principalul promotor al tehnologiei, dar acum atât Amazon cât și Vudu au semnat, au spus directori Intel. Amazon va oferi asistență în al patrulea trimestru.

Potrivit Intel, ultrabook-urile care folosesc noile cipuri ar trebui să vadă aproximativ 10 ore de viață a bateriei sau aproape 12 ore de redare a YouTube.

Un alt motiv pentru a cumpăra un cip Kaby Lake R este includerea sa în Software Guard Extensions sau SGX. Potrivit lui PowerDVD, software-ul companiei a fost singura modalitate de a juca Blu-ray UltraHD incepand cu luna martie – si a necesitat tehnologia SGX. „Ne asteptam ca mai mult de 90% din sistemele 8-gen [de la producatorii de PC-uri] vor fi pregatiti pentru SGX, permitand mai mult servicii premium de 4K”, a spus un purtator de cuvant al Intel.

Jocurile care anterior au fost restricționate de CPU vor avea și mai multă libertate, potrivit lui Chris Walker, vicepreședinte al Grupului de computere pentru clienți Intel și director general al Grupului de mobilitate a clienților. Mai important, noile platforme suportă tehnologia Intel, Optane, pe care Intel o reprezintă ca o tehnologie pentru a oferi performanțelor SSD, precum și Thunderbolt.

„Folosind Thunderbolt, puteți acum să vă extindeți cu noile docuri grafice care vin pe piață”, a spus Walker. Adaptoarele pentru grafic permite ca plăcile grafice externe să fie folosite cu ultrabook-uri și alte dispozitive care nu le pot permite să le găzduiască în interior. Mai multe docuri vor fi lansate pe piață, atât de la producători de PC, cât și de la alți parteneri, a spus el. Noile noi chips-uri de generație 8 vor avea suficientă putere pentru noile soluții mixte de realitate dezvoltate de Acer și alții, în colaborare cu Microsoft.

Intel a arătat chiar și câteva dintre PC-urile de concept pe care compania le construiește în jurul noilor chips-uri din generația a 8-a, dar a refuzat să dea detalii publice în acest moment.

Ce este viitorul pentru Core 8?

Ajustarea unui design și a unui proces stabilit a fost plătită din punct de vedere al disponibilității. Computerele de desktop bazate pe noile modele de nucleu de generație 8 vor fi livrate un pic mai devreme în acest an decât au făcut-o cu dispozitivele de generație 7, a spus Walker. La inceputul anului viitor, Intel va livra piese de genul 8 pentru clientii comerciali, atat desktop cat si mobili, apoi notebook-uri de jocuri. Intel planuieste PC-uri fara ventilator folosind seria Y de 4.5W aproape de inceputul anului 2018, a adaugat el. Compania vorbeste de asemenea despre „alte optiuni destinate scopurilor pentru diferite segmente”, a declarat Walker, dar compania nu a dezvaluit exact ce vor fi. „Este un interval destul de consistent și de lansare”, a spus Walker.

Unele întrebări cheie despre aceste cipuri rămân neconfirmate de Intel: Cât costă acestea? Cât costă sistemele construite? Care este performanța? Dacă Lacul de cafea este un cip de 8-generație Core, va folosi aceleași placi de bază ca și Kaby Lake? (O purtătoare de cuvânt a Intel a refuzat să comenteze.)

Vom fi, de asemenea, interesați să vedem dacă altcineva decât entuziaștii și adepții din industrie se îngrijesc că Intel amestece arhitecturile procesoarelor și tehnologiile de fabricație. Un analist crede că majoritatea cumpărătorilor de zi cu zi nu vor avea grijă.

Intel core 8

„Reacția la strategia de branding va fi diferită în funcție de public”, a declarat Patrick Moorhead, analist principal la Moor Insights, într-un mesaj instant. „Pentru întreprinderi, gameri și entuziaști, nu va contează. Consumatorii de masă nu cunosc și nu acordă atenție generațiilor, dar vor să știe că au „pește proaspăt”. „Retailerii și distribuitorii vor trebui să acorde atenție acestui aspect, a spus el.

Detaliile desktop-ului Intel au dezvăluit

Spectatorii observați cu privire la chip au observat, de asemenea, că procesoarele de procesoare de birou Core i7 de la Intel 8-lea generează numărul de miezuri pentru a lupta împotriva amenințării de la procesoarele Ryzen disruptive ale AMD. În timp ce toate procesoarele Core i7 recente au avut 4 nuclee și 8 fire, chips-urile următoare vor include 6 nuclee și 12 fire, pentru a se potrivi cu cele mai puternice procesoare Ryzen 5. (Chips-urile Ryzen 7 ale AMD includ 8 nuclee și 16 fire, în avantajul AMD.)

Ambalajul confirmă, de asemenea, ceea ce PCWorld și alte puncte de desfacere au raportat deja: procesoarele Intel din genul 8 au nevoie de o nouă placă de bază din seria 300 pentru a rula.

Cea de-a 8-a carte de bază a suprafeței de bază?

Intel, de asemenea, involuntar – sau nu-a creat o agitație atunci când videoclipul său promoțional a inclus ceea ce arată ca o carte de suprafață neagră. Cartea de suprafață a Microsoft se livrează numai într-o culoare de platină și, deși a fost actualizată în 2016 cu baza de performanță, Cartea utilizează încă un cip Core 7 de generație.

Ar putea fi Microsoft pregătirea unei cărți de suprafață cu un cip Kaby Lake-R înăuntru? De asemenea, videoclipul companiei Intel susține că familia de cipuri acceptă afișaje de 4K, ceea ce actuala Carte de Suprafață nu a reușit. Până în prezent, Microsoft nu a spus nimic despre un model de genul următor, dar putem ține degetele încrucișate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*